Spring naar inhoud

Biografie

Floris Bekker werd geboren in Amsterdam, maar groeide het grootste deel van zijn tienertijd op in Alphen aan den Rijn. Tijdens zijn schooltijd in Alphen, waar hij aan het Groene Hart Lyceum  v.w.o. volgde en fanatiek (wedstrijden) roeide bij de roeivereniging Alphen en tevens een ochtend krantenwijk onderhield, maakte hij tijd beschikbaar voor muziek en begon hij op 17 jarige leeftijd met het volgen van gitaarlessen bij de muziekschool.
Al snel wist hij, dat hij naar het conservatorium wilde en dat werd zijn doel voor de jaren na school.

Hij verhuisde terug naar Amsterdam om te gaan studeren bij Djam, een particuliere jazz opleiding,
om zich verder voor te bereiden op het conservatorium. Op 24 jarige leeftijd werd hij toegelaten tot het conservatorium te Den Haag. Hier studeerde hij 5 jaar in de afstudeerrichting gitaar en producing en behaalde in 2006 zijn diploma.

In 2018 ging Floris weer naar het conservatorium, ditmaal in Amsterdam.
Hij volgde de Post HBO opleiding M4me, die zich richt op het verzorgen van (klassikaal) muziekonderwijs op de basisschool. 
Na het behalen van zijn Diploma in 2019  is Floris doorgestroomd en geeft hij
met vaste regelmaat muziekworkshops binnen het primair onderwijs. 


Floris heeft ruim 13 jaar ervaring in het geven van gitaarles aan leerlingen van alle leeftijden en niveaus (vanaf 8 jaar t/m ruim 60 jaar). Naast het lesgeven richt Floris zich op het schrijven van (toegepaste) muziek voor Media en het schrijven van (kinder)liedjes en onderhoudt hij een internationaal Youtube kanaal (BekkerGuitar)