Biografie

Floris Bekker

Ik ben geboren in Amsterdam, maar groeide het grootste deel van mijn tienertijd op in Alphen aan den Rijn. Tijdens mijn schooltijd in Alphen, waar ik aan het Groene Hart Lyceum v.w.o. volgde en fanatiek (wedstrijden) roeide bij Roeivereniging Alphen en tevens een ochtend krantenwijk onderhield, maakte ik tijd beschikbaar voor muziek. Op 17 jarige leeftijd begon ik met het volgen van gitaarlessen bij de muziekschool. Al snel wist ik dat ik naar het conservatorium wilde. Dat werd mijn doel voor de jaren na school.

Om te gaan studeren bij Djam, een particuliere jazz opleiding, verhuisde ik terug naar Amsterdam. Zo kon ik mij verder voorbereiden op het conservatorium. Op 24 jarige leeftijd werd ik dan ook toegelaten tot het conservatorium te Den Haag. Na 5 jaar studeren in de afstudeerrichting gitaar en producing, behaalde ik in 2006 mijn diploma. 

In 2018 ging ik wederom naar het conservatorium, ditmaal in Amsterdam. Hier volgde ik de Post HBO opleiding M4me, die zich richt op het verzorgen van (klassikaal) muziekonderwijs op de basisschool.  Na het behalen van mijn diploma in 2019, ben ik doorgestroomd en geef ik met vaste regelmaat muziekworkshops binnen het primair onderwijs. 

Ik heb ruim 13 jaar ervaring in het geven van gitaarles aan leerlingen van alle leeftijden en niveaus (vanaf 8 jaar t/m ruim 60 jaar). Naast het lesgeven richt ik mij op het schrijven van (toegepaste) muziek voor Media en het schrijven van (kinder)liedjes. Daarbij onderhoud ik een internationaal YouTube kanaal onder de naam BekkerGuitar.

Inschrijfformulier

Gitaarles in Almere Poort