Gitaarles

Wat is jouw doel?

Binnen de les staat plezier, het halen van bepaalde doelstellingen en stimulatie van creativiteit, centraal. In overleg maken we een reële doelstelling, zodat je in eigen tempo kan groeien in muzikaliteit en vaardigheid. Je hoeft geen noten te kunnen lezen om de les te volgen. En uiteraard doen we alles op jouw tempo. 

Voor kinderen tussen de 6 en 8 jaar maak ik gebruik van het boek: 6 dieren en een gitaar (Ton Terra).

Deze methode richt zich op een algemene muzikale ontwikkeling met behulp van de gitaar. Omdat kinderen van deze leeftijd, in gezelschap van elkaar, sneller afgeleid zijn, geef ik deze les alleen in de vorm van een privé les of duo les en valt het sterk aan te raden, een wekelijkse les te plannen.

In jouw ontdekkingsreis op de gitaar starten we met het  leren spelen van melodie. Melodie spreekt enorm tot de verbeelding en geeft ruimte om de techniek op het  instrument te ontwikkelen.

We starten met een liedjes bundel bestaande uit 8 melodieën. Elk liedje heeft een “backingtrack” die je op bijv je telefoon kan  afspelen, waarover je de melodie kan spelen. Op deze manier  wordt de melodie die je speelt muzikaal ondersteund / begeleid.

Op het moment dat je enige vordering hebt gemaakt in de basis  van het spelen, zal tijden de les melodieën van radio en bijv. Youtube (memes of muziek van jouw favoriete tv serie) besproken worden. Daarbij kan jij als leerling aangeven welke melodieën jij leuk vindt om de leren spelen. Jij bepaalt dus vanaf dat moment grotendeels de inhoud van de les.   

Ben je al wat ouder en zit je al op de middelbare school, dan kan  er in de les ook meteen worden gestart met het leren spelen van akkoorden of Bijv. rock- riffs

Binnen de les wordt volledig rekening gehouden met jouw  muzieksmaak. hou je bijv. meer van rockmuziek en wil je  elektrische gitaar leren spelen, kan ook daarmee worden gestart. 

Tijdens mijn les maak ik in de basis o.a. gebruik van de volgende boeken:
* Slaggitaar 1 en 2 (michiel Merkies)
* Rock basics (Wim van Rumpt)

In jouw ontdekkingsreis op de gitaar starten we met het leren spelen van melodie. Melodie spreekt enorm tot de verbeelding en geeft ruimte om de techniek op het instrument te ontwikkelen. We starten met een liedjes bundel bestaande uit 8 melodieën. Elk liedje heeft een “backingtrack” die je op bijv je telefoon kan afspelen, waarover je de melodie kan spelen. Op deze manier wordt de melodie die je speelt muzikaal ondersteund / begeleid. Op het moment dat je enige vordering hebt gemaakt in de basis van het spelen, zal tijden de les melodieën van radio besproken worden. Daarbij kan jij als leerling aangeven welke melodieën jij leuk vindt om de leren spelen. Jij bepaalt dus vanaf dat moment grotendeels de inhoud van de les.

Afhankelijk van jouw wens kan er in de les ook meteen worden gestart met het leren spelen van akkoorden of Bijv. rock- riffs. Er wordt dan toegewerkt naar 
het leren meespelen van akkoordbegeleidingen van liedjes bekend van de radio.
Daarbij leer je de basis van het slaggitaar spelen, maar kan ook het “tokkelen” 
(spelen met de vingers)  worden geleerd.

Binnen de les wordt volledig rekening gehouden met jouw muzieksmaak. hou je bijv. meer van rockmuziek en wil je elektrische gitaar leren spelen, kan ook daarmee worden gestart.

Tijdens mijn les maak ik in de basis o.a. gebruik van de volgende boeken:

* Slaggitaar 1 en 2 (Michiel Merkies)
* Rock basics (Wim van Rumpt)

Ben jij al (ver) gevorderd gitarist, dan kan je met de les alle kanten op.
Tijdens de eerste lessen wordt gekeken naar jouw (basis) vaardigheden en 
zal besproken worden wat jij graag wil leren en hoe jij je verder als gitarist
wil ontwikkelen. 
Denk hierbij aan het verder ontwikkelen van:

 • Basisvaardigheden (Slagjes / melodie / tokkelen)
 • kennis van ritmiek (en lezen) 
 • jouw muzikale gehoor (liedjes zelf op gehoor 
  kunnen naspelen)
 • kennis van muziektheorie
 • improvisatie (kennis van toonladders, arpeggio’s etc.)
 • uitdiepen van (complexere) liedjes
 • Naspelen van je favoriete (rock/blues) solo
 • Meespelen met backingtracks
 • Schrijven van eigen muziek / liedjes (songwriter skills)

Muziekstijlen

VOor ieder wat wils

Pop

Rock

Funk

Soul

Blues

Singer-Songwriter

Reggae

Ska

Gospel

Bollywood

Pop

Funk

Blues

Reggae

Gospel

Rock

Soul

Ska

Bollywood

Singer-Songwriter

Lesvorm

Er is keuze uit  privéles of  duoles. Een les duurt 45 minuten. De lessen kunnen wekelijks of om de week worden gevolgd. Bij duoles kun je denken aan: met je vader of moeder, met je dochter of zoon, met een vriendje of vriendinnetje / klasgenootje, met je buurjongen of buurmeisje etc.

Lesrooster

bekijk hem nu online

Maandag

14:40 - 22:30

Op afspraak mogelijk tussen 9:00 - 14:00

Dinsdag

14:40 - 22:30

Op afspraak mogelijk tussen 9:00 - 14:00

Woensdag


Op afspraak mogelijk tussen 9:00 - 14:00

Donderdag

14:40 - 22:30

Op afspraak mogelijk tussen 9:00 - 14:00

Vrijdag

14:40 - 20:00

Op afspraak mogelijk tussen 9:00 - 14:00

Hybride gitaarles

De perfecte combinatie

Hybride gitaarles is een lesvorm die is ontstaan in tijden van Corona. Hierbij kan per les flexibel worden gewisseld tussen online les en fysieke les. Zo is het mogelijk om tot 2 uur voor aanvang van de geplande les aan te geven of je de les van fysiek naar online wil omzetten of andersom. Ideaal voor als het slecht weer is, je niet helemaal fit bent, je vertraagd bent of je wat verder van Almere woont. Hybride gitaarles is hiervoor dé perfecte oplossing. Contacteer me voor de mogelijkheden!

Inschrijfformulier

Gitaarles in Almere Poort